Artikel

Rekrytera i sommar och visa vilka ni är

Tiden då flest vill byta jobb är i augusti och september då alla har kommit tillbaka efter semestern och känner att de bara måste göra något nytt och behöver förändring i arbetslivet. Rådande pandemi skapar även funderingar om vad som är viktigt och hur ens arbete passar in i helheten, inte tvärt om.

Det finns undersökningar som visar på att några av de främsta anledningarna att byta jobb efter semestern är att de känner ångest över att gå tillbaka till sin nuvarande arbetsplats, de vill ha nya utmaningar och att de önskar bättre ledarskap hos närmaste chef.

Vad kan ni som arbetsgivare erbjuda på er arbetsplats som gör er attraktiva för nya talanger?

Ta tillfället i akt och visa vilka ni är

Kommunicera hur man arbetar hos er. Vad kan ni erbjuda som arbetsgivare. Vad är era värderingar och hur kan personen ifråga få en inblick i hur det skulle vara att arbeta hos just er både digitalt och på plats. Att kommunicera till era potentiella nya kollegor när de under sommaren är lediga och funderar på hur de vill att hösten ska starta gör att ni får ett större medvetande hos talangen och därmed ökar er chans för att just hen ska söka sig just till er.

Nu när i princip alla stannar hemma i Sverige över sommaren så ger det er ännu större fördelar att nå ut med era tjänster under semestertider.

Vi hjälper er med att nå ut till er rätta målgrupp och var ni når dem bäst när de sitter och surfar på verandan, kontakta oss så berättar vi hur!

Läs även Hur man skriver en intresseväckande platsannons