Kickstarta din karriär!

Nu kan du bli en del av oss – ansök till vårt Internship program! KSMG startade 2010 med idén om att erbjuda företag möjlighet att synas i sociala medier för att attrahera anställda. Vi vill nu erbjuda studenter möjligheten att utföra sin praktik hos oss där det finns stora karriärmöjligheter i framtiden.

Möt Jacob! Han gjorde sin praktik i det digitala teamet med fokus på innehåll

”Jag fick en väldigt bra vibe av KSMG och de hade ett väldigt bra upplägg för deras praktikanter.” – Jacob Ejdeholm, Digital Intern

Hör Linnea berätta om sin tid som intern i det digitala teamet

”Det roligaste med min praktik var att jag utvecklades så mycket, inte bara som digital marknadsförare utan även som person.” – Linnea Andrén, Digital Intern

Läs om våra praktikanters tid på KSMG

Möt Stephanie, UX-Intern

Mina arbetsinsatser och åsikter har tagits emot med öppna armar och jag har alltid känt mig som en självklar del av teamet
Läs hela intervjuen

Vad fick dig att studera UX-design?

Jag och har under de senaste 10 åren jobbat inom förskola och jag vill testa något nytt. Jag trivs att arbeta analytiskt och med människor, därför kändes just UX-design som en perfekt blandning av kreativitet och analytiskt arbete. Att få skapa lösningar och gränssnitt som är av nytta och värde för människor och för företag. Det finns så många system och tjänster ute i den digitala värden som varken är lätta att använda eller njutbara. Det är något jag vill förändra! Jag gillar utmaningar, som t.ex att införa en användarcentrerad designprocess på ett företag. Det finns så mycket värdefullt i det som hela organisationen kan ta nytta av.

Du valde KSMG som praktikplats, vad lockade mest?

Det som lockade mig mest var att få implementera en design och research-strategi på ett företag där UX-rollen inte funnits tidigare. Jag ville utmana mig själv att lämna min comfort zone och ville helt enkelt testa att jobba i ett tvärfunktionellt team och att stå på egna ben.
En annan faktor var att jag under mina intervjuer med Malte märkte hur engagerad han är. Jag kunde se ett drivet som finns i att utveckla produkterna till det bättre, något som var viktigt för mig.

Vad är det bästa med din praktik?

Att jag har fått tagit eget ansvar, visat vad jag kan och känt mig så välkommen. Inte bara som person utan också min kunskap, tankar och förslag. Sedan start har Development-teamet varit nyfikna och engagerade i det jag bidrog med. De ser vikten av att arbeta användarcentrerat och vi har haft ett sånt bra samarbete, vi har kompletterat varandra med våra kunskaper. Min handledare Malte har varit bra på att pusha och lyfta mig vilket har fått mig att känna mig viktig och värdefull för teamet. Det har verkligen sporrat mig att leverera och ta plats. Varje dag har varit rolig!

Varför är KSMG en bra praktikplats?

Jag har fått utrymmet att implementera UX i utvecklingsteamet. Mina arbetsinsatser och åsikter har tagits emot med öppna armar och jag har alltid känt mig som en självklar del av teamet. Som UX-designer behöver man komma i kontakt med kunder och där har jag fått stor hjälp från alla säljare. Det märks att KSMG har en härlig arbetskultur och samarbetar mellan teamet för att nå affärsmålen.

Vad har du fått ut av din praktik?

Jag har verkligen fått utföra allt det jag lärt mig i skolan rent praktiskt för att utveckla produkten jag jobbat med. Jag har fått utöva alla delar i en designprocess tack vare ett bra samarbete mellan alla team på KSMG. Min LIA har lärt mig att kommunicera med t.ex utvecklare och andra kollegor. Det jag tar med mig är kunskapen att uttrycka mig på ett förstående sätt för att lyfta en användarcentrerad utveckling. Jag har även lärt mig mer om hur jag samarbetar i ett tvärfunktionellt team, hur vi tillsammans utvecklar produkter med våra individuella kunskaper.

Vad var ditt intryck av KSMG?

Att detta är ett företag som vill framåt och ständigt utvecklas till det bättre. Jag märkte snabbt också den härliga stämningen som finns. Att det är viktigt att ha roligt tillsammans och att vi hjälps åt att ha roligt.

Möt Louise, Marketing Intern

Man får möjlighet att utmana sig själv men man har samtidigt tryggheten av vetskapen att man alltid får det stöd man behöver
Läs hela intervjuen

Vad fick dig att studera Digital Business?

Jag valde att studera en master i Digital Business för att jag kände att det var och är en utbildning som ligger helt rätt i tiden då vi går mer och mer mot det digitala. Jag ville även ha bredden som den utbildningen ger samt dess fokus på innovation och entreprenörskap. Jag hade sedan tidigare en kandidat i marknadsföring och kände att mixen av marknadsföring och digital business var perfekt för mig!

Du valde KSMG som praktikplats, vad lockade mest?

Det som lockade från början var att jag tyckte att företaget verkade intressant och nytänkande, sen såg det även ut som att KSMG hade väldigt roligt på jobbet! Eftersom KSMG arbetar med Employer Branding har de nog ett starkt sådant själva! Efter min intervju kändes det ännu mer rätt att göra min praktik hos KSMG, då jag fick en otroligt bra uppfattning av företaget och medarbetarna.

Vad är det bästa med din praktik?

Det bästa är att den har varit väldigt varierande och att den har gett mig ganska fria tyglar till vad jag vill att min praktik ska bli. Vad jag vill och vad jag är intresserad av har tagits hänsyn till. Sen såklart alla underbara människor jag har mött här på KSMG.

Varför är KSMG en bra praktikplats?

För att man får utvecklas och lära sig massa nya saker. Man får möjlighet att utmana sig själv men man har samtidigt tryggheten av vetskapen att man alltid får det stöd man behöver.

Vad har du fått ut av din praktik?

Min praktik har gjort att jag känner mig mer säker i mig själv på ett professionellt plan men även personligt. Jag har fått svart på vitt att man alltid klarar mer än vad man tror. Jag har även blivit mer analytisk i mitt tänk genom uppgifter där jag fått göra research och sedan analysera informationen jag fått fram. Jag har även fått massa nya kunskaper, härliga minnen och verktyg jag tar med mig i framtiden!

Vad var ditt intryck av KSMG?

Jag skulle beskriva KSMG som en varm och trevlig arbetsplats där alla är inkluderade och uppskattade. En arbetsplats där gemenskapen är stor och där människor trivs med att arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål. KSMG är ett företag med väldigt drivna, smarta och ambitiösa människor som är ödmjuka och genuina i allt de gör.