Kickstarta din karriär!

Nu kan du bli en del av oss – ansök till vårt Internship program! KSMG startade 2010 med idén om att erbjuda företag möjlighet att synas i sociala medier för att attrahera anställda. Vi vill nu erbjuda studenter möjligheten att utföra sin praktik hos oss där det finns stora karriärmöjligheter i framtiden.

Möt Jacob! Han gjorde sin praktik i det digitala teamet med fokus på innehåll

”Jag fick en väldigt bra vibe av KSMG och de hade ett väldigt bra upplägg för deras praktikanter.” – Jacob Ejdeholm, Digital Intern

Hör Linnea berätta om sin tid som intern i det digitala teamet

”Det roligaste med min praktik var att jag utvecklades så mycket, inte bara som digital marknadsförare utan även som person.” – Linnea Andrén, Digital Intern

Läs om Stephanies praktik i utvecklingsteamet

Möt Stephanie, UX-Intern

Mina arbetsinsatser och åsikter har tagits emot med öppna armar och jag har alltid känt mig som en självklar del av teamet
Läs hela intervjuen

Vad fick dig att studera UX-design?

Jag och har under de senaste 10 åren jobbat inom förskola och jag vill testa något nytt. Jag trivs att arbeta analytiskt och med människor, därför kändes just UX-design som en perfekt blandning av kreativitet och analytiskt arbete. Att få skapa lösningar och gränssnitt som är av nytta och värde för människor och för företag. Det finns så många system och tjänster ute i den digitala värden som varken är lätta att använda eller njutbara. Det är något jag vill förändra! Jag gillar utmaningar, som t.ex att införa en användarcentrerad designprocess på ett företag. Det finns så mycket värdefullt i det som hela organisationen kan ta nytta av.

Du valde KSMG som praktikplats, vad lockade mest?

Det som lockade mig mest var att få implementera en design och research-strategi på ett företag där UX-rollen inte funnits tidigare. Jag ville utmana mig själv att lämna min comfort zone och ville helt enkelt testa att jobba i ett tvärfunktionellt team och att stå på egna ben.
En annan faktor var att jag under mina intervjuer med Malte märkte hur engagerad han är. Jag kunde se ett drivet som finns i att utveckla produkterna till det bättre, något som var viktigt för mig.

Vad är det bästa med din praktik?

Att jag har fått tagit eget ansvar, visat vad jag kan och känt mig så välkommen. Inte bara som person utan också min kunskap, tankar och förslag. Sedan start har Development-teamet varit nyfikna och engagerade i det jag bidrog med. De ser vikten av att arbeta användarcentrerat och vi har haft ett sånt bra samarbete, vi har kompletterat varandra med våra kunskaper. Min handledare Malte har varit bra på att pusha och lyfta mig vilket har fått mig att känna mig viktig och värdefull för teamet. Det har verkligen sporrat mig att leverera och ta plats. Varje dag har varit rolig!

Varför är KSMG en bra praktikplats?

Jag har fått utrymmet att implementera UX i utvecklingsteamet. Mina arbetsinsatser och åsikter har tagits emot med öppna armar och jag har alltid känt mig som en självklar del av teamet. Som UX-designer behöver man komma i kontakt med kunder och där har jag fått stor hjälp från alla säljare. Det märks att KSMG har en härlig arbetskultur och samarbetar mellan teamet för att nå affärsmålen.

Vad har du fått ut av din praktik?

Jag har verkligen fått utföra allt det jag lärt mig i skolan rent praktiskt för att utveckla produkten jag jobbat med. Jag har fått utöva alla delar i en designprocess tack vare ett bra samarbete mellan alla team på KSMG. Min LIA har lärt mig att kommunicera med t.ex utvecklare och andra kollegor. Det jag tar med mig är kunskapen att uttrycka mig på ett förstående sätt för att lyfta en användarcentrerad utveckling. Jag har även lärt mig mer om hur jag samarbetar i ett tvärfunktionellt team, hur vi tillsammans utvecklar produkter med våra individuella kunskaper.

Vad var ditt intryck av KSMG?

Att detta är ett företag som vill framåt och ständigt utvecklas till det bättre. Jag märkte snabbt också den härliga stämningen som finns. Att det är viktigt att ha roligt tillsammans och att vi hjälps åt att ha roligt.