Artikel

Glad Sommar!

Under sommaren när ledigheten smyger sig på är det mer aktivitet än vad man tror på internet, faktum är att vi svenskar både surfar och konsumerar som mest just då. Därför är sommaren ett utmärkt tillfälle att hålla era kanaler uppdaterade, trots att användandet av plattformar skiftar. En viktig fråga som ofta dyker upp vid den här tiden på året är: bör man annonsera under sommaren?

Inför sommaren ser vi inte någon förändring i trafiken på jobbannonserna utan snarare att det är till fördel för arbetsgivare att publicera jobbannonser under juni, juli och augusti. Detta dels för att många kommer att vara i Sverige under sommaren och dels på grund av det rådande läget med ökade varsel i samhället. Med detta som bakgrund ser vi att det kommer vara en stor andel arbetssökande ute på marknaden under sommaren 2020.

Det är även en god idé att arbeta med både varumärkeskännedom och Employer Branding under sommaren. Satsa därför på enklare innehåll såsom exempelvis en sommarhälsning från en medarbetare och försök fokusera på att hålla flödet kontinuerligt uppdaterat.

Fördelar med annonsering under sommaren 

Vad kan vi hjälpa till med? 

Vill du ha mer tips eller hjälp inför sommaren?

Då når du oss genom att maila till annonsera@ksmg.se.

Glad sommar! ☀️ 🏝🏄🏽‍♀️