Nya funktioner i KSMG’s Lediga Jobbapplikation – KSMG

I takt med att användandet av Facebook ökar och att utmaningarna att attrahera rätt talanger består finns det en förväntan på arbetsgivare att vara synliga i talangers vardag. I dag spenderar användarna i snitt 75 minuter per dag på Facebook. Hela 4 av 5 talanger uppmuntrar arbetsgivare specifikt att kontakta dem gällande lediga jobb. Samtidigt har 3 av 5 använt just Facebook för att söka efter en specifik arbetsgivare.

Behovet för talanger att hitta lediga jobb direkt på företags Facebookprofiler var vad som år 2010 fick Kindegren och Singh att starta det företag som senare blev Kindegren Singh Media Group.

Lediga Jobbapplikationen blev KSMG’s första produkt och en kärna i erbjudandet mot kund. Sedan dess har många uppdateringar och förbättringar gjorts och nu i februari lanseras ytterligare funktioner för att öka flexibiliteten som kund och för att säkerställa en attraktiv talangupplevelse.

Tjänsten innebär att samtliga lediga jobb hos företaget flödas direkt till Facebook och talanger når enkelt de lediga jobben via mobilen. Samtidigt är det enkelt för talangen att dela och tipsa personer i sitt nätverk som man ser matchar profilen och det är enkelt för företag att dela jobben på tidslinjen och även marknadsföra sina inlägg för att öka trafiken.

Vilka nyheter innebär de senaste uppdateringarna:

  1. Ny design i enlighet med Facebooks nya design
  2. Jobblista där administratören själv kan redigera omslagsbilden
  3. Jobbvy med redigerbar omslagsbild och möjlighet till video
  4. Tipsa en vän (med bl.a. stöd för Messenger) för att öka chanserna till delningar
  5. Påminn mig senare som funktion, talangerna har möjlighet att bli påminda om att ansöka till jobben senare
  6. Dela på tidslinjen med modifierad text och bild

Läs mer om vad den digitala tjänsten Lediga Jobbapplikationen innebär här.

Lisa Hasselström
Head of Communication på KSMG

Dela nyheten