Hur ser framtidens jobbportal ut? – KSMG

Social Media Rekrytering (SMR) är en  av Sveriges största sociala jobbplattformar där företag lägger ut platsannonser  som marknadsförs mot specifika målgrupper genom sociala medier. På det här sättet når företag effektivt relevanta talanger som visat intresse för en specifik tjänst. Samtidigt får talangerna rekommendationer och tips om andra liknande tjänster som passar dem.

KSMG möjliggör nu för företag att automatiskt flöda alla sina lediga jobb till plattformen där varje bolag får en egen landningssida. Företag väljer att marknadsföra sin landningssida eller unika jobb efter behov. Flexibiliteten är stor och anpassas efter företagets behov och vilka talanger dem vill attrahera och hur lika eller olika tjänsterna de har på sin landningssida är varandra.

Hur kommer det sig att vi lanserar det här nu?
Vi ser att traditionell jobbannonsering behöver ett komplement och inom kort säkerligen en ersättning. Trafiken är inte tillräcklig på traditionella jobbsiter idag och när vi tittar på besökare per jobb så räcker det inte för att få in tillräckligt med ansökningar av rätt karaktär. Vi har sett att vi ligger väldigt högt på antal som läser annonser på SMR och vi har en följarbas på över 50 000 på Facebook idag. Vi vill öppna upp för all bolag att enkelt och effektivt använda sig av vår tjänst.  Med plattformen öppnar vi också upp för mer avancerad annonsering där vi kan jobba med retargeting och optimering på ett sätt som tidigare inte varit möjligt och kommer maximera effekten ytterligare.

Hur fungerar tjänsten?
Alla företagets lediga jobb flödas automatiskt in till Social Media Rekrytering som är formad för att tilltala talangerna.  Bolaget får sin egen brandade landningssida där alla lediga jobb syns. I årsavtalet ingår marknadsföring av landningstiden och som medlem får företaget förmånliga priser på annonsering av unika tjänster. Här når företaget både passiva och aktiva jobbsökande på ett smart sätt och följer inflödet av kandidater genom statistik i realtid.

Läs mer om Social Media Rekrytering här.

Lisa Hasselström
Head of Communication på KSMG

Dela nyheten